درمان اختلالات دفع در زنان 

اختلال دفع در زنان در واقع یک بیماری شایع است، که به طور کلی 3% از جمعیت جهان دچار آن هستند دقت داشته باشید که در این بین 50% این افراد بیماران با مشکل حرکتی مواجه هستند. در حالت کلی بروز چنین مشکلی در سنین بالا بیشتر اتفاق می افتد اما ممکن است در خانم های جوان هم پس از زایمان طبیعی به دلیل پارگی عضله کنترل کننده ی مدفوع و عدم اقدام برای درمان اتفاق بیافتد. توجه داشته باشید بیماری اختلال در کنترل مدفوع علاوه بر مشکلات جسمی صدمات روحی جبران ناپذیری مانند افسردگی، عدم اعتماد به نفس، عدم حضور در جمع و انزوا را به همراه دارد.

اختلال دفع در خانم ها

فهرست محتوا

اختلال دفع در بانوان

در حالت کلی اختلال دفع در زنان شامل دو دسته می باشد که عبارتند از:

✳️ اختلال دفع مدفوع

✳️ اختلال در کنترل مدفوع

نکته: توجه داشته باشید که داشتن یبوست و دفع مدفوع کمتر از سه بار در هفته در صورتی که همراه با فشار زیاد آن هم با استفاده از دست، درد شکم، داشتن نفخ باشد می توان آن را در این دسته قرار داد.

مهم ترین علت اختلال دفع در بانوان

دقت داشته باشید که اختلال دفع در خانم ها می تواند بنا به دلایل مختلفی باید که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سکته مغزی
  • تومور مغزی
  • ام اس
  • پارکینسون
  • بواسیر
  • دیابت
  • افتادگی لگن
  • کم کاری تیروئید
  • چسبندگی های روده ای
  • بیماری مادر زادی سیستم عصبی روده ای
  • عوارض استفاده از داروهایی مانند داروهای ضدافسردگی ، فشار خون

آیا می توان از ایجاد اختلال دفع در زنان پیشگیری کرد؟

در جواب این سوال باید اشاره کنیم که از مهم ترین دلالی ایجاد این بیماری می توان به شیوه نادرست دستشویی رفتن اشاره کرد، ابلته علامل دیگری نظیر تغذیه ناردست و مکم تحرکی هم می تواند رد بروز چنین مشکلی نقش داشته باشد.

پس در صورت پیشگیری از بروز چنین مشکلی بهتر است تا زمان دفع خود را اصلاح نمایید، در واقع بهترین زمان بعد از صبحانه است در واقع زمانی که صبحانه خود را میل کردید بهتر است دفع انجام شود توجه داشته باشید انجام این کار به طور مرتب باعث شده تا به یک عادت زمانی منم تبدیل شود .

با توجه به تمامی موارد گفته شده باید شااره کنیم که انجام فعالیت های ورزشی آن هم به شکل منظم می تواند در پیشگیری ازبروز اختلال دفع در خانم ها تاثیر بسزایی داشته باشد.

پیشگیری از اختلال دفع در خانم ها

 روش های درمان اختلال دفع در زنان

در حالت کلی برای درمان بیماری اختلال دفع در زنان روش های مختلفی وجود دارد، در حالت کلی خانم هایی که دچار افتادگی رحم هستند با انجام عمل لاپاراسکوپی رحم می توانند این قسمت را بالا کشیده و سپس کل احشای داخل لگن را به دیواره غدامی شکم نزدیک کنند.

دقت داشته باشید قبل از اینکه جراحی انجام داده شود پزشم با اصلاح عادات نادرست و تغذیه مناسب سعی در برطرف کردن این مشکل دارد.

شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که افرادی که دچار بیماری مشکل یبوست هستند باید چه کار کنند؟

در پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که مشکل یبوست در واقع می تواند یکی از دلایل اختلال دفع در خانم ها باشد از همین رو با رعایت یک رژیم غذایی مناسب می توانید مشکل ایجاد شده را رفع کنید. این نکات تغذیه ای عبارتند از:

  • روزانه 12 لیوان آب بنوشید، به طوری که رنگ ادرار شما سفید یا زرد کمرنگ شود.
  • از شب قبل انجیر خشک شده را بخیسانید و سپس به صورت ناشتا میل کنید، پس از آن یک لیوان آب بنوشید .
  • بین وعده های غذایی 3 واحد میوه حاوی فیبر مصرف کنید.
  • قبل از وعده ی غذایی یک کاسه سالاد با روغن زیتون میل کنید.
  • از مصرف غذاهای چرب ، سرخ شده و برنج خودداری کنید.

اگر می خواهید تا در مورد درمان بیماری یبوست و پاکسازی روده بیشتر بدانید حتما این مقاله از سایت دکتر طاهره هاشم را مطالعه کنید.

سوالات متداول

درمان اختلال دفع در خانم ها چگونه است؟

دقت دشاته باشید که درمان بستگی به بروز علت اصلی این اختلال دارد ولی د رحالت کلی رعیات یک رژیم غذایی مناسب و انجام تمرینات تقویت عضلات کف لگن می تواند از شدید تر شدن آن و عدم نیاز به انجام جراحی کمک بسیار زیادی کند.

آیا با مصرف دارو اختلال دفع رد خانم ها قابل درمان است؟

بله، در برخی موارد، مصرف داروها می تواند به درمان اختلال دفع کمک کند ولی هیچ دارویی را بدون تجویز پزشک به هیچ عنوان مصرف نکنید.

کلام آخر

در انتهای این نوشتار باید اشاره کنیم که اختلال دفع در خانم ها یک عارضه بسیار شایع است که بنا به دلایل مختلفی ایجاد می شود که به طور مفصل در مرد هریک از ان ها صحبت کردیم. توجه داشته باشید که اگر هریک از علائم مربوط به این بیماری را داشتید لازم است تا حتما تحت نظر یک پزشک قرار بگیرید تا در ابتدا با اصلاح رژیم غذایی و درمان یبوست بتوان از بدتر شدن آن پیشگیری کرد.

دکتر طاهره هاشم

دکتر طاهره هاشم  متخصص جراح عمومی - فلوشیپ پستان در زمینه های بیماری های پستان و غربالگری پستان و بیماری مقعد و نیز اختلالات دفع به شکل یبوست، بی اختیاری گاز و مدفوع به شکل تخصصی فعالیت می کند. همچنین در مورد زخم، مدیریت زخم، درمان زخم به خصوص زخم های مزمن مثل زخم بیماران دیابتی، زخم بیماران سیگاری و زخم بستر در بیمارانی که به هر دلیل  در استراحت هستند و به دلیل فشار باعث زخم در نواحی پشت کتف و گردن و گاهی حتی پاشنه میشوند.

2 thoughts on “درمان اختلالات دفع در زنان 

  1. نجمه - نوامبر 7, 2022 در 7:18 ق.ظ

    سلام من با رژیم غذایی پرفیبر هم گاها شکمم به سختی کارمیکنه باوجود اینکه مدفوعم گاهی نرمه اما حس زور و دفع رو ندارم و نفخ میکنم
    گاهی هم صدای شکم دارم، بواسیرهم دارم اما خونریزی و درد نداره فقط حالت برامدگی و گوشت اضافه است
    یا خود این برامدگی ها موجب یبوست و اختلا دفع میشن؟ دفع گاز روده دارم ولی دفع مدفوع رو کامل ندارم

    پاسخ
  2. نجمه - نوامبر 7, 2022 در 7:21 ق.ظ

    ممکن هست که انسداد روده داشته باشم؟؟ البته دکتر گوارش برام فیزیوتراپی لگن هم نوشته ولی هنوز انجام ندادم. ازبین ملین ها فقط پسیلیوم بود که جواب داد برام که اونم تا قطعش کنم باز برمیگردم به روال قبل.

    پاسخ

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Buttonتماس با پزشک