آلرژی غذایی یا حساسیت غذایی چیست؟
آلرژی غذایی در واقع ممکن است خود را با علائم مختلفی نشان دهند که در درجه اول این علائم مربوط به سیستم گوارشی، پوست، سیستم تنفسی یا حتی ممکن است منجر به واکنش های سیستمیک شود. دقت داشته باشید که علائم مربوط به دستگاه گوارش ممکن است به طور کاملا غیر مستقیم برروی مقعد تاثیر داشته باشد در ادامه بیشتر در مورد هریک از علائم و نشانه های آلرژی غذایی صحبت خواهیم کرد.
فهرست محتوا
مهم ترین نشانه ها و علائم آلرژی غذایی
از جمله مهم تری علائم و نشانه های آلرژی غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
✳️ علائم گوارشی
از مهم ترین علائم گوارشی می توان به درد شکم، نفخ، اسهال، داشتن حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد. البته توجه داشته باشید که در بعضی از مواقع هریک از این علائم، التهاب و تحریک مقعد و داشتن احساس ناراحتی را به همراه خواهد داشت.
خارش مقعد در واقع یکی از علائم مربوط به آلرژی غذایی محسوب می شود پس دقت داشته باشید که مصرف برخی از غذاها یا حتی عدم رعایت بهداشت کافی می تواند منجر به تحریک این ناحیه شود.
✳️ تحریک پوست
برخی از علائم مربوط به آلرژی غذایی شامل خارش، اگزما، داشتن احساس خارش در پوست می شود.
نکته: دقت داشته باشید که میان آلرژی غذایی یا سایر شرایطی مثل شقاق مقعد، هموروئید و … تفاوت قائل شویم. دقت داشته باشید که اگر هر گونه علائم یا نشانه ای در ناحیه مقعد دارید لازم است تا برای بررسی های بیشتر به دکتر طاهره هاشم جراح متخصص در زمینه بیماری های مقعد و روده مراجعه نمایید.
مهم ترین علت ایجاد آلرژی غذایی
حساسیت به مواد غذایی می تواند بنا به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد که از مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:
- عدم وجود آنزیم های غذایی چرا که برای هضم برخی از مواد غذایی مناسب هستند.
- حساسیت به مواد غذایی که قند طبیعی دارند مثل پیاز و …
- حساسیت به دارو
- حساسیت به افزودنی های خوراکی یا رنگ های مصنوعی
🎥 ویدیو فوق در خصوص آلرژی غذایی در مقعد می باشد.
آلرژی غذایی در مقعد
آلرژی غذایی در کودکان و بزرگسالان
در حالت کلی بسیاری از بزرگسالان و کودکان از داشتن این مشکل رنج می برند، ولی باید دقت داشته باشید که این موضوع در حالت کلی قابل درمان نخواهد بود. ولی با انجام برخی از کارها می توانید از بروز آن پیشگیری نمایید تا از آلرژن ها و محرک ها دوری کنید.
دقت داشته باشید که خیلی از افراد ممکن است آلرژی غذایی را با عدم تحمل یک ماده غذایی اشتباه بگیرند، ولی دقت داشته باشید که آلرژی غذایی در واقع یک نوع پاسخ به سیستم ایمنی است که لازم است تا حتما جدی گرفته شود.
📌 نکته: داشتن آلرژی در کودکان با افزایش سن به طبع تشدید خواهد شد در واقع باعث شده تا نسبت به سایر مواد غذایی هم آلرژی پیدا کند.
راه های پیشگیری از آلرژی غذایی
زمانی که می دانید آلرژی غذایی دارید بهتر است تا به منظور پیشگیری کارهای زیر را انجام دهید که از مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:
- در زمان خوردن و نوشیدن دقت کافی را داشته باشید و حتما برچسب استفاده شده برروی آن را مطالعه نمایید.
- بهتر است تا از یک گردنبند یا دستبند هشدار دهنده استفاده نمایید تا در صورت بروز واکنش های آلرژیک، اطرافیان شما از این موضوع مطلع شوند.
- در زمان مصرف غذا حتما دقت داشته باشید که حاوی مواد حساسیت زا نباشد.
- حتما به اطرافیان خود این موضوع را اطلاع دهید تا چرا که لازم است تا اقدامات سریع برای درمان آن انجام داده شود.
- در صورت ابتلا کودک خود به این عارضه حتما در مورد علائم با او صحبت نمایید تا خیلی راحت بتواند آن را تشخیص دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر صفحه اینستاگرام دکتر طاهره هاشم را دنبال کنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در پاسخ به این سوال باید اشاره کرد که در صورت داشتن هریک از علائم مربوط به آلرژی غذایی لازم است تا هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید چرا که مراجعه به موقع باعث شده تا محرک هایی که منجر به بروز حساسیت می شوند هر چه سریع تر تشخیص و درمان شوند.
نکته: هرفردی باید حتما با مواد حساسیت زا آشنایی داشته باشد و در صورت حساسیت از مصرف آن اجتناب نماید؛ پس در زمان پخت غذای خانگی باید دقت داشته باشید به هیچ عنوان غذایتان تند، چرب و … نباید باشد و حتما که این عادت بد غذایی خود را کنار بگذارید و از غذاهای سالم تری نظیر سالاد استفاده نمایید.
کلام آخر
در انتهای این مقاله باید اشاره کنیم اگر هریک از علائم نام برده مربوط به آلرژی غذایی را دارید لازم است تا حتما آزمایش های پزشکی لازم را انجام دهید علاوه بر آن مراجعه به یک پزشک با تجربه و رعایت یک رژیم غذایی مناسب به شما کمک می کند تا از بروز خطرات احتمالی که منجر به تهدید سلامتی می شوند پیشگیری کنید.