تفاوت هموروئید و افتادگی روده

توجه داشته باشید که هموروئید و افتادگی روده در واقع دو نوع بیماری کاملا متفاوت هستند ولی تا حدودی علائم ان با یکدیگر یکسان است، ولی عت ایجاد بیماری کاملا با یکدیگر متفاوت است. ما در این مقاله می خواهیم تا به تفاوت هموروئید و افتادگی روده با یکدیگر صحبت کنیم پس اگر هر یک از علائم مربوط به این بیماری های ناحیه مقعد را داشتید لازم است تا هر چه سریع تر برای درمان به یک متخصص جراح عمومی مراجعه کنید تا با معاینه دقیق بتواند بهترین و مناسب ترین روش درمانی را برای شما انتخاب کند.

تفاوت هموروئید و افتادگی روده

فهرست محتوا

تفاوت بیماری هموروئید و افتادگی روده

در مورد تفاوت میان این دو بیماری باید گفت که به طور معمول از علائم یکسانی برخوردار هستند ولی در خصوص نحوه درمان باید اشاره کنیم که کاملا به نسبت هم تفاوت دارند. قبل از اینکه در مورد درمان هر دو این بیماری ها بخواهیم صحبت کنیم می بایست در ابتدا توضیح مختصری در مورد هریک از این بیماری ها داده شود.  

بیماری هموروئید

هموروئید در واقع به بخش ها و قسمت هایی در دیواره مقعد گفته می شود که از بافت های عروقی، عضله صاف، بافت همبند پوشیده شده است. حال زمانی که این عروق ملتهب و متورم شوند بیماری هموروئید ایجاد می شود. این بیماری در واقع از دو نوع خارجی و داخلی برخوردار می باشد.

افتادگی روده

پرولاپس رکتوم (افتادگی روده) به بیماری گفته می شود که در آن راست روده به سمت بیرون مقعد سر می خورد. افتادگی روده شامل افتادگی کامل و افتادگی جزئی می شود و همانطور که از نام آن مشخص است به نسبت هم کاملا متفاوت هستند. افتادگی جزئی زمانی رخ می دهد که تنها لایه مخاطی روده شل و به سمت بیرون سقوط کند، در مقابل افتادگی کامل عضلات این ناحیه بابالا رفتن سن، بارداری، یبوست و … سست و ضعیف شده و منجر به پایین آمدن روده به سمت مقعد می شود.

با توجه به تمامی توضیحات گفته شده در مورد هر یک از این بیماری های باید گفت که عمده تفاوت هموروئید و افتادگی روده این است که در بیماری هموروئید رگ های خونی که در دیواره مقعد و راست روده هستند متورم شده اما در مقابل آن در پرولاپس رکتوم، حرکت راست روده به سمت بیرون مقعد خواهد بود.

دلایل ابتلا به همورئید و افتادگی روده چیست؟

از جمله دلایل ابتلا به بیماری هموروئید و افتادگی روده به شرح زیر می باشد:

در بیماری همورئید افزایش سن، داشتن یبوست های مزمن، عدم رعایت یک رژیم غذایی مناسب می تواند علت اصلی ایجاد این بیماری باشد.

همچنین در افتادگی روده نیز وارد شدن فشار زیاد به روده ها، داشتن زایمان های زیاد، انجام فعالیت های سنگین بدنی و … می تواند از علت های رایج ابتلا به این بیماری باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد راه های درمان یبوست و پاسکازی روده حتما این مقاله از سایت دکتر طاهره هاشم را بخوانید.

شباهت های پرولاپس و هموروئید

درست است که هر دو این بیماری ها روش های درمانی مختلفی دارند ولی نقاط مشترک زیادی نیز با هم دارند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن درد در ناحیه رکتوم به شکل مداوم
  • دیدن خون در مدفوع
  • دردناک بودن حرکات روده
  • خروج مدفوع یا نشت آن در هنگام راه رفتن یا انجام فعالیت های ورزشی
  • تیر کشیدن بافت های داخلی مقعد
  • احساس خارش و سوزش مقعد

سوالات متداول

خلاصه مطلب

ما در این مقاله از سایت درکتر طاهره هاشم تنها در مورد تفاوت بیماری هموروئید و افتادگی روده صحبت کردیم همانطور که خوانید هر دو این بیماری ها از لحاظ ظاهری کاملا شبیه به هم دیگری هستند ولی با مراجعه به یک متخصص جراح عمومی و استفاده از روش های تشخیصی مناسب می توان آن ها به طور کامل تشخیص داد.

دکتر طاهره هاشم

دکتر طاهره هاشم  متخصص جراح عمومی - فلوشیپ پستان در زمینه های بیماری های پستان و غربالگری پستان و بیماری مقعد و نیز اختلالات دفع به شکل یبوست، بی اختیاری گاز و مدفوع به شکل تخصصی فعالیت می کند. همچنین در مورد زخم، مدیریت زخم، درمان زخم به خصوص زخم های مزمن مثل زخم بیماران دیابتی، زخم بیماران سیگاری و زخم بستر در بیمارانی که به هر دلیل  در استراحت هستند و به دلیل فشار باعث زخم در نواحی پشت کتف و گردن و گاهی حتی پاشنه میشوند.

پاسخ

[reading-time]
از سایت و پیج خانوم دکتر هاشم آموزه های پزشکی و سلامتی را دریابید
تماس با پزشک