سرطان سینه در مردان از علائم تا راه های درمان
در ابتدا بهتر است بدانید که سرطان سینه در مردان نوعی بیماری بسیار نادر محسوب می شود که به ندرت در بافت سینه مردان شکل می گیرد ولی شیوع آن در خانم ها بیشتر است. طبق تحقیقات انجام شده محققین دریافته اند که این بیماری اغلب در مردان مسن شایع تر است ولی باید اشاره کنیم که ابتلا به آن در هر رده سنی امکان پذیر است. اگر می خواهید تا در مورد این نوع سرطان در مردان بیشتر بدانید تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید.
فهرست محتوا
علائم سرطان سینه در مردان
علائم و نشانه های ابتلا به سرطان سینه در مردان شامل موارد زیر می باشد:
✅ تشکیل توده یا ضخیم شدن بافت پستان
✅ ایجاد تغییراتی همچون قرمزی، لکه دار شدن و پوسته پوسته شدن در روی پوست پستان
✅ ترشحاتی آبکی از نوک پستان
✅ احساس درد در ناحیه نوک سینه
✅ به داخل فرو رفتن نوک سینه
نکته 1: چنانچه هر کدام از این علائم سرطان سینه را چه به صورت خفیف و چه به صورت شدید مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید تا بررسی های لازمه صورت بگیرد.
نکته 2: سرطان سینه پیشرفته و حاد با درد در ناحیه سینه، استخوان ها و تورم در نواحی غدد لنفاوی آغاز می شود.
نکته 3: درشت شدن پستان در مردان نمی تواند به تنهایی نشانه ای از ابتلا به سرطان باشد و متخصصین این حوزه درمانی از این عارضه تحت عنوان گاینکومستیا یاد می کنند که بنا به دلایلی همچون افزایش وزن و مصرف داروهای خاصی ایجاد می شود.
انواع سرطان سینه در مردان
سرطان سینه در مردان از انواع مختلفی برخوردار است که از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- این نوع سرطان سینه شروع آن مجاری شیر می باشد که می توان گفت جزء شایع ترین نوع سرطان در مردان محسوب می شود.
- این سرطان از غدد تولید کننده شیر شروع می شود ولی باید اشاره کنیم که به دلیل کم بودن لوبول ها در بافت پستان احتمال بروز آن خیلی کمتر است.
- بیماری پاژه در نوک پستان و سرطان التهابی در واقع جزء نادر ترین نوع سرطان سینه در آقایان محسوب می شود.
ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد که ارثی بودن سرطان می تواند احتمال ایجاد آن را به نسبت افزایش دهد، پس اگر در خانواده خود احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد حتما برای انجام پیشگیری های لازم تحت نظر یک پزشک متخصص قرار بگیرد.
علت ابتلا سرطان سینه در مردان
طبق آخرین پژوهش های که انجام شده است تا کنون محققین به علت مشخصی از سرطان پستان در مردان دست نیافته اند و همچنان تحقیقات در حال انجام است. البته که پزشکان تا حدودی می دانند سرطان پستان در مردان هنگامی اتفاق می افتد که سلول های مخرب با سرعت زیادی در بافت پستان تکثیر می شوند، عدم تشخیص و درمان به موقع ممکن است به سایر نقاط بدن نیز متاستاز یا همان گسترش یابند؛ البته توجه داشته باشید که ژن ها از مهم ترین عوامل دخیل در بروز بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان هستند.
بیشتر بخوانید: آیا سرطان سینه کشنده است؟
چه عواملی خطر ابتلا به سرطان سینه در مردان را افزایش می دهد؟
از جمله مهم ترین عواملی که احتمال ابتلا به سرطان سینه در مردان را افزایش می دهد عبارتند از:
❌ بالا رفتن سن خطر ابتلا به سرطان پستان در مردان را افزایش می دهد، زیرا اغلب سرطان پستان در مردان بیش از 60 سال مشاهده شده است.
❌ مصرف داروهای هورمونی
❌ داشتن سابقه خانوادگی
❌ ابتلا به نوعی سندروم ژنتیکی خاصی که در افراد بیش از یک نسخه کروموزم x متولد می شوند.
❌ افزایش وزن
سرطان سینه در مردان چگونه تشخیص داده می شود؟
اگر با هریک از علائم نام برده در بخش قبلی مقاله مواجه شدید حتما برای بررسی های بیشتر به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید تا در طی انجام معاینات اولیه و انجام آزمایاشات تشخیصی نظیر بیوپسی، سونوگرافی، ماموگرافی بتوان از وجود سلول های سرطانی مطلع شد.
لازم به ذکر است آن دسته از مردانی که در همان مراحل اولیه، بیماری آن ها تشخیص داده شود به طبع در مقتیسه با سایر افراد شانس بیشتری را نیز برای درمان خواهند داشت پس چنانچه علائمی غیر عادی مشاهده کردید حتما به تحت نظر یک پزشک متخصص قرار بگیرید.
با کمک متخصصین متبحر در این زمینه همانطور که سرطان پستان در خانم ها با کمک روش های متعددی درمان می شود در مردان نیز درمان آن امکان پذیر است. اما با یک تفاوت عمده که درمان سرطان پستان در مردان، روش هورمون درمانی سرطان پستان با شدت و سرعت بیشتری تاثیر گذار است پس نقش بسیار موثری در درمان خواهد داشت.
روش های درمان سرطان سینه در مردان
در صورتی که مردان به سرطان سینه مبتلا باشند پزشک از روش های درمانی مختلفی برای درمان استفاده می کند که از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- شیمی درمانی
شیمی درمانی می تواند از طریق دارو یا ورید باشد که به منظور رفع سلول های سرطانی از آن استفاده می کنند از این روش درمانی زمانی که سلول های سرطانی به خارج از بافت سینه گسترش پیدا کرده باشد استفاده می شود.
- پرتودرمانی
در این روش درمانی از پرتوهای پرانرژی نظیر اشعه ایکس و پروتون استفاده می شود تا از این طریق بتوان سلول های سرطانی را از بین برد. ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد که اگر تومور بدخیم باشد بعد از جراحی به منظور رفع آن از پرتودرمانی استفاده خواهد شد.
- هورمون درمانی
استفاده از این روش درمانی می تواند به تنهایی یا با سایر روش های درمانی نظیر شیمی درمانی و رادیوتراپی انجام داده شود.
- جراحی
مهم ترین هدف انجام عمل برداشت تومور و بافت اطراف آن می باشد.
سوالات متداول
ارتباط مستقیمی در مورد این دو موضوع وجود ندارد ولی در حالت کلی به منظور داشتن یک وزن ایده آل بهتر است تا از مصرف آن اجتناب کنید.
انجام فعالیت های بدنی منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و انجام مستمر آن می تواند خطر احتمال این سرطان را کاهش دهد.
نکته نهایی
همانطور که خواندید سرطان سینه در مردان در مقایسه با خانم ها بسیار کمتر مشاهده می شود ولی اگر هریک از علائم این سرطان را مشاهده کردید حتما برای بررسی های بیشتر به پزشک مراجعه کنید، علاوه بر آن چنانچه هر گونه سوال، پیشنهاد و نقدی در مورد این مقاله دارید می توانید در قسمت دیدگاه های سایت آن را مطرح نمایید همچنین جهت برقراری ارتباط و دریافت مشاوره می توانید با شماره های 08132518001 – 08132518002 تماس حاصل نمایید.
سلام خانم دکتر
من یه پسر 14 ساله هستم و در سینه ی سمت راستم گلوله ایی احساس می کنم که وقتی فشارش می دهم درد می آید ولی سینه ی سمت چپم اینطور نیست بنظرتون سرطان دارم؟
سلام . لطفا یک سونوگرافی دقیق از هر دو طرف سینه توسط یک سونوگرافیست ماهر انجام دهید و بعد با گزارشی از سونوگرافی به یک جراح مربوط به سینه و پس از مشاهده معاینه تشخیصی در این باره صورت بگیرد. گاهی اوقات این علائم مربوط به ژنیکوماستی است حتی اگر در یک سینه باشد که از نظر دارویی و غذایی از شما سوالاتی می کند و نهایتا اگر ظاهر سینه نا مناسب است می توانید جراحی را به شما پیشنهاد بده.
منم ۱۳ سالمه و همین مشکل رو دارم