لیفت سینه

لیفت سینه که در اصطلاح پزشکی ماستوپکسی نام دارد، از جمله جراحی های زیبایی است که به لیفت و بالا کشیده شدن سینه ها، برقراری تعادل و توازن بیشتر میان سینه ها و جوانسازی بافت سینه کمک می کند. در این روش جراحی، پوست اضافی که باعث فرم افتاده سینه می شود در مرکز به شکل کروی جمع می شود تا فرم جدید و دلخواه سینه ایجاد و حفظ شود. نکته ای که وجود دارد این است که بافت سینه نیز تحت تاثیر اثرات بالا رفتن سن قرار می گیرد.

عوامل گوناگونی در افتادگی سینه ها به مرور زمان دخیل هستند، که شایع ترین آن ها کاهش خاصیت الاستیسیته پوست می باشد. دیگر عوامل موثر عبارتند از:

  • بارداری
  • شیردهی
  • تغییرات وزن، به خصوص خانم هایی که کاهش وزن چشمگیری دارند
  • نیروی جاذبه زمین
  • عوامل ژنتیکی و ارثی

این مورد را باید در نظر داشته باشید که شما نمی توانید از عوامل گفته شده فرار کنید. اما خوش بختانه، جراحی های زیبایی از قبیل جراحی لیفت سینه به خانم هایی که از حالت افتاده سینه های خود ناراضی هستند، کمک می کند. خانم هایی که علاوه بر افتاده بودن سینه های سایز سینه هایشان نیز کوچک استنیاز به پروتز سینه دارند. خانم هایی که در آینده قصد بارداری و یا شیردهی دارند، بهتر است جراحی لیفت سینه را به بعد موکول کنند. در طول زایمان، سینه ها دچار کشیدگی می شوند و همین امر می تواند نتایج جراحی را از بین ببرد. این در حالی است که جراحی لیفت سینه برای تمامی سینه ها با هر سایزی قابل انجام است. اما نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که هر چه شدت افتادگی سینه ها کمتر باشد، این جراحی نتایج درخشان تری را به  همراه خواهد داشت.

فهرست محتوا

آمادگی و اقدامات قبل از جراحی لیفت سینه

توصیه می شود خانم هایی که خواهان انجام جراحی لیفت سینه هستند، حتما پیش از انجام این جراحی در جلسات مشاوره شرکت و تمام نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کنند. پیش از جراحی، پزشک به بررسی سوابق پزشکی بیمار و معاینه کامل بافت سینه می پردازد. نتایج تست های ماموگرافی نیز بررسی خواهد شد. بیمار باید هر گونه داروی مصرفی را به پزشک اطلاع دهد. گاهی نیاز به قطع دارویی خاص و جایگزین کردن داروی جدید می باشد.

پیش از جراحی مصرف داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی مانند آسپیرین و ژلوفن ممنوع است. این قبیل داروها با رقیق کردن خون، احتمال خونریزی را افزایش می دهند همچنین استعمال سیگار و دخانیات از چند هفته قبل از جراحی ممنوع است چرا که نیکوتین موجود در سیگار، با کاهش روند خونرسانی، باعث طولانی تر شدن روند بهبودی خواهد شد.

توصیه می شود قبل از جراحی، وزن بدنی در حالت ایده آل و ثابتی نگه داشته شود. خانم هایی که هم چنین در رژیم هستند، باید انجام این جراحی را به تعویق بیندازند. آن چه که مهم است این که بیمار باید با پزشک خود احساس راحتی داشته باشد و تمام خواسته ها و انتظارات خود از نتیجه جراحی را با پزشک در میان بگذارد.

روند جراحی لیفت سینه

تکنیک های به کار رفته در طول جراحی، محل ایجاد برش ها و اسکارها را مشخص می کنند. برش های جراحی لیفت سینه در محل های زیر زده خواهند شد:

  • اطراف هاله قهوه ای رنگ دور سینه
  • از قسمت هاله به سمت چین های زیر سینه
  • در امتداد چین های طبیعی زیر سینه

قسمت های مورد نظر علامت گذاری می شوند. پوست اضافی برداشته و بافت سینه به موقعیت جدید و به سمت بالا کشیده خواهد شد. در صورتی که بیمار خواهان انجام جراحی پروتز سینه نیز باشد، پروتز در جای صحیح قرار خواهد گرفت. در پایان، برش ها بخیه زده شده و پانسمانی بر روی بخیه ها قرار خواهد گرفت. ممکن است لوله ای ظریف، به مدت یک تا دو روز و جهت تخلیه خون و مایعات اضافی، زیر بافت سینه قرار بگیرد. روند جراحی لیفت سینه تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، در حدود دو تا سه ساعت به طول می انجامد و بیمار همان روز از بیمارستان مرخص خواهد شد.

دوره نقاهت و مراقبت های بعد از جراحی لیفت سینه

  • معمولا بعد از جراحی، سینه ها متورم خواهند بود.
  • در صورت بروز درد، بیمار می تواند از مسکن های تجویز شده از سوی پزشک استفاده کند.
  • برخی بیماران بعد از جراحی، با بی حس شدن نوک سینه های خود مواجه می شوند. ممکن است این حالت تا شش هفته ادامه پیدا کند.
  • انجام هر گونه فعالیت های شدید بدنی که باعث وارد آمدن فشار بیشتر به سینه و بخیه ها می شود، مانند ورزش و یا بلند کردن اجسام سنگین و حداقل به مدت چهار تا شش هفته بعد از جراحی ممنوع است.
  • از خوابیدن بر روی سینه ها باید خودداری شود.
  • برقراری رابطه جنسی به مدت یک تا دو هفته ممنوع است.
  • در خصوص زمان مناسب انجام کارها و فعالیت هایی مانند رانندگی و یا ورزش، با پزشک خود مشورت داشته باشید.
  • در طول دوره نقاهت و بهبودی، از تماس مستقیم سینه ها و بخیه ها با نور خورشید، باید محافظت شود.

نکته دیگر که باید به آن اشاره کنیم این است که در صورتی که در طول جراحی، مجاری شیری برداشته شوند، دیگر امکان شیردهی در آینده وجود نخواهد داشت.

نتایج جراحی لیفت سینه

در خصوص نتایج جراحی لیفت سینه باید بگوییم این جراحی نتایج بسیار درخشانی را به همراه دارد، به خصوص اگر میزان افتادگی سینه ها زیاد نباشد و پوست هم چنان خاصیت ارتجاعی و الاستیسیته خود را داشته باشد. با این که اسکارهای این روش جراحی دائمی هستند، اما باید ذکر کنیم که اسکارها به مرور زمان، نرم و نازک و در نهایت، محو می شوند. نکته ای که در پایان باید به آن اشاره کنیم این است که با بالا رفتن سن، پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و ممکن است شاهد افتادگی سینه ها حتی بعد از جراحی نیز باشیم. اما این میزان افتادگی نسبت به قبل از جراحی بسیار کمتر خواهد بود. با رعایت رژیم غذایی سالم و حفظ وزن بدنی متعادل، از نتایج و مزایای این روش جراحی بهره مند  شوید.

دکتر طاهره هاشم

دکتر طاهره هاشم  متخصص جراح عمومی - فلوشیپ پستان در زمینه های بیماری های پستان و غربالگری پستان و بیماری مقعد و نیز اختلالات دفع به شکل یبوست، بی اختیاری گاز و مدفوع به شکل تخصصی فعالیت می کند. همچنین در مورد زخم، مدیریت زخم، درمان زخم به خصوص زخم های مزمن مثل زخم بیماران دیابتی، زخم بیماران سیگاری و زخم بستر در بیمارانی که به هر دلیل  در استراحت هستند و به دلیل فشار باعث زخم در نواحی پشت کتف و گردن و گاهی حتی پاشنه میشوند.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه
Call Now Buttonتماس با پزشک