عمل لیفت سینه + مزایا و عوارض

لیفت سینه که در اصطلاح پزشکی ماستوپکسی نام دارد، از جمله جراحی های زیبایی است که به لیفت و بالا کشیده شدن سینه ها، برقراری تعادل و توازن بیشتر میان سینه ها و جوانسازی بافت سینه کمک می کند. در این روش جراحی، پوست اضافی که باعث فرم افتاده سینه می شود در مرکز به شکل کروی جمع می شود تا فرم جدید و دلخواه سینه ایجاد و حفظ شود. نکته ای که وجود دارد این است که بافت سینه نیز تحت تاثیر اثرات بالا رفتن سن قرار می گیرد.

لیفت سینه چیست؟

لیفت سینه یک عمل زیبایی برای بالا کشیدن سینه ها شناخته می شود که می تواند موجب بهبود فرم سینه و حتی جوانسازی آن شود. عوامل متعددی از جمله بارداری ، شیردهی و غیره موجب افتادگی سینه ها می شود. لیفت سینه با استفاده از جراحی یا لیفت سینه با نخ و حتی تزریق چربی از تکنیک های کاربردی برای بالا کشیدن سینه به شمار می روند که بهترین و ماندگار ترین این تکنیک ها لیفت با جراحی به شمار می رود. جراحی لیفت سینه به این صورت انجام می شود که جراح ، با توجه به نیاز سینه پوست اضافه آن را برداشته و آن را به سمت بالا میکشد تا فرم آن گرد و ایستاده شود ؛ البته که تکنیک جراحی کاملا وابسته به نظر جراح سینه دارد.

بهترین کاندیدای انجام جراحی لیفت سینه

به طور کلی همه افراد می توانند از برخی تکنیک هایی لیفت سینه از جمله قرار دادن پروتز استفاده کنند. اما این عمل برای برخی افراد بسیار کاربردی تر بوده و بیشتر توصیه می شود که عبارت اند از:

  • خانمهایی که سابقه بارداری و زایمان داشته اند
  • افرادی که دارای سینه های غیر متقارن هستند
  • خانمهایی که سابقه شیردهی داشته اند
  • زنانی که دچار کاهش یا افزایش وزن شدید و ناگهانی شده اند

افتادگی سینه یکی از دلایل انجام لیفت سینه برای بانوان

عوامل گوناگونی در افتادگی سینه ها به مرور زمان دخیل هستند، که شایع ترین آن ها کاهش خاصیت الاستیسیته پوست می باشد. دیگر عوامل موثر عبارتند از:

  • بارداری
  • شیردهی
  • تغییرات وزن، به خصوص خانم هایی که کاهش وزن چشمگیری دارند
  • نیروی جاذبه زمین
  • عوامل ژنتیکی و ارثی

این مورد را باید در نظر داشته باشید که شما نمی توانید از عوامل گفته شده فرار کنید. اما خوش بختانه، جراحی های زیبایی از قبیل جراحی لیفت سینه به خانم هایی که از حالت افتاده سینه های خود ناراضی هستند، کمک می کند. خانم هایی که علاوه بر افتاده بودن سینه های سایز سینه هایشان نیز کوچک استنیاز به پروتز سینه دارند. خانم هایی که در آینده قصد بارداری و یا شیردهی دارند، بهتر است جراحی لیفت سینه را به بعد موکول کنند. در طول زایمان، سینه ها دچار کشیدگی می شوند و همین امر می تواند نتایج جراحی را از بین ببرد. این در حالی است که جراحی لیفت سینه برای تمامی سینه ها با هر سایزی قابل انجام است. اما نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که هر چه شدت افتادگی سینه ها کمتر باشد، این جراحی نتایج درخشان تری را به  همراه خواهد داشت.

خطرات عمل لیفت سینه

خیر اگر جراحی لیفت سینه به دست یک جراح با تجربه و حرفه ای انجام شود ، به هیچ عنوان عوارض نداشته بلکه موجب بهبود وضعیت ظاهری سینه و افزایش اعتماد به نفس افراد نیز می شود. البته که قابل ذکر است که امکان از بین رفتن حس نوک سینه به طور موقت (بازگشت پس از یکسال) و در برخی موارد حتی به طور دائم وجود دارد.
همچنین برخی دیگر از عوارض لیفت سینه که افراد باید باید آنها را بدانند که عبارت اند از:

  • باقی ماندن جای زخم بر روی سینه (کاملا بستگی به ژنتیک افراد داشته و در برخی از افراد حتی اگر از بهترین تکنیک بخیه زدن نیز استفاده شود ، باز جای زخم باقی می ماند)
  • عفونت که با استفاده از دارو های تجویز شده از جانب جراح قابل کنترل است.
  • اختلال یا عدم توانایی شیردهی ممکن است در برخی افراد به صورت موقتی یا حتی به صورت دائمی رخ دهد.

آمادگی و اقدامات قبل از جراحی لیفت سینه

توصیه می شود خانم هایی که خواهان انجام جراحی لیفت سینه هستند، حتما پیش از انجام این جراحی در جلسات مشاوره شرکت و تمام نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کنند. پیش از جراحی، پزشک به بررسی سوابق پزشکی بیمار و معاینه کامل بافت سینه می پردازد. نتایج تست های ماموگرافی نیز بررسی خواهد شد. بیمار باید هر گونه داروی مصرفی را به پزشک اطلاع دهد. گاهی نیاز به قطع دارویی خاص و جایگزین کردن داروی جدید می باشد.

پیش از جراحی مصرف داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی مانند آسپیرین و ژلوفن ممنوع است. این قبیل داروها با رقیق کردن خون، احتمال خونریزی را افزایش می دهند همچنین استعمال سیگار و دخانیات از چند هفته قبل از جراحی ممنوع است چرا که نیکوتین موجود در سیگار، با کاهش روند خونرسانی، باعث طولانی تر شدن روند بهبودی خواهد شد.

توصیه می شود قبل از جراحی، وزن بدنی در حالت ایده آل و ثابتی نگه داشته شود. خانم هایی که هم چنین در رژیم هستند، باید انجام این جراحی را به تعویق بیندازند. آن چه که مهم است این که بیمار باید با پزشک خود احساس راحتی داشته باشد و تمام خواسته ها و انتظارات خود از نتیجه جراحی را با پزشک در میان بگذارد.

روند جراحی لیفت سینه

تکنیک های به کار رفته در طول جراحی، محل ایجاد برش ها و اسکارها را مشخص می کنند. برش های جراحی لیفت سینه در محل های زیر زده خواهند شد:

  • اطراف هاله قهوه ای رنگ دور سینه
  • از قسمت هاله به سمت چین های زیر سینه
  • در امتداد چین های طبیعی زیر سینه

قسمت های مورد نظر علامت گذاری می شوند. پوست اضافی برداشته و بافت سینه به موقعیت جدید و به سمت بالا کشیده خواهد شد. در صورتی که بیمار خواهان انجام جراحی پروتز سینه نیز باشد، پروتز در جای صحیح قرار خواهد گرفت. در پایان، برش ها بخیه زده شده و پانسمانی بر روی بخیه ها قرار خواهد گرفت. ممکن است لوله ای ظریف، به مدت یک تا دو روز و جهت تخلیه خون و مایعات اضافی، زیر بافت سینه قرار بگیرد. روند جراحی لیفت سینه تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، در حدود دو تا سه ساعت به طول می انجامد و بیمار همان روز از بیمارستان مرخص خواهد شد.

 
 
 

چرا به لیفت سینه نیاز داریم؟

نیاز به جراحی لیفت سینه (Mastopexy) معمولاً به دلیل تغییراتی است که در سینه اتفاق می‌افتد و ممکن است باعث افتادگی و تغییر شکل آن شود. برخی از دلایل رایج نیاز به لیفت سینه عبارتند از:

  • پیری و تغییرات سنی: با گذشت زمان، پوست سینه ممکن است از انعطاف‌پذیری خود از دست بدهد و باعث افتادگی و از شکل خارج شدن بافت‌های زیرین شود.
  • بارداری و شیردهی: در طی بارداری و شیردهی، سینه دچار تغییرات قابل توجهی می‌شود که ممکن است به افتادگی آن منجر شود. این تغییرات شامل افزایش حجم، کشیدگی پوست و سستی بافت‌های سینه می‌شود.
  • تغییرات وزن: تغییرات ناگهانی وزن می‌تواند باعث کاهش الاستیسیته پوست و ایجاد لخته‌های چربی در سینه شود که به افتادگی کمک می‌کنند.
  • ژنتیک: برخی از افراد به دلایل ژنتیکی ممکن است به طور طبیعی به افتادگی سینه مبتلا شوند.
  • عوامل محیطی: مانند استفاده بیش از حد از سیگار، تابش خورشید، و استفاده نادرست از برخی از داروها نیز می‌توانند به تغییراتی که منجر به افتادگی سینه می‌شوند، کمک کنند.

از این رو، لیفت سینه به عنوان یک روش جراحی زیبایی استفاده می‌شود تا زیبایی و جوانی سینه را بازیابی کند و بازگرداندن آن به شکل اولیه‌اش و بهبود اعتماد به نفس و راحتی فرد کمک کند.

دوره نقاهت و مراقبت های بعد از جراحی لیفت سینه

  • معمولا بعد از جراحی، سینه ها متورم خواهند بود.
  • در صورت بروز درد، بیمار می تواند از مسکن های تجویز شده از سوی پزشک استفاده کند.
  • برخی بیماران بعد از جراحی، با بی حس شدن نوک سینه های خود مواجه می شوند. ممکن است این حالت تا شش هفته ادامه پیدا کند.
  • انجام هر گونه فعالیت های شدید بدنی که باعث وارد آمدن فشار بیشتر به سینه و بخیه ها می شود، مانند ورزش و یا بلند کردن اجسام سنگین و حداقل به مدت چهار تا شش هفته بعد از جراحی ممنوع است.
  • از خوابیدن بر روی سینه ها باید خودداری شود.
  • برقراری رابطه جنسی به مدت یک تا دو هفته ممنوع است.
  • در خصوص زمان مناسب انجام کارها و فعالیت هایی مانند رانندگی و یا ورزش، با پزشک خود مشورت داشته باشید.
  • در طول دوره نقاهت و بهبودی، از تماس مستقیم سینه ها و بخیه ها با نور خورشید، باید محافظت شود.

نکته دیگر که باید به آن اشاره کنیم این است که در صورتی که در طول جراحی، مجاری شیری برداشته شوند، دیگر امکان شیردهی در آینده وجود نخواهد داشت.

نتایج جراحی لیفت سینه

در خصوص نتایج جراحی لیفت سینه باید بگوییم این جراحی نتایج بسیار درخشانی را به همراه دارد، به خصوص اگر میزان افتادگی سینه ها زیاد نباشد و پوست هم چنان خاصیت ارتجاعی و الاستیسیته خود را داشته باشد. با این که اسکارهای این روش جراحی دائمی هستند، اما باید ذکر کنیم که اسکارها به مرور زمان، نرم و نازک و در نهایت، محو می شوند. نکته ای که در پایان باید به آن اشاره کنیم این است که با بالا رفتن سن، پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و ممکن است شاهد افتادگی سینه ها حتی بعد از جراحی نیز باشیم. اما این میزان افتادگی نسبت به قبل از جراحی بسیار کمتر خواهد بود. با رعایت رژیم غذایی سالم و حفظ وزن بدنی متعادل، از نتایج و مزایای این روش جراحی بهره مند  شوید.

بهترین سن برای انجام لیفت سینه

سن مناسب برای انجام لیفت سینه (Mastopexy) معمولاً بستگی به شرایط فردی و تغییرات بدنی او دارد. عواملی مانند تغییرات وزن، بارداری و تولد نوزاد، و ژنتیک می‌توانند تأثیرگذار باشند. با این حال، معمولاً انجام لیفت سینه در افرادی که به شرطی که دیگر تغییرات بدنی و بارداری را تجربه نکرده‌اند، توصیه می‌شود.

عوارض جانبی جراحی لیفت سینه

عمل لیفت سینه (Mastopexy) همانند هر عمل جراحی دیگری، ممکن است با عوارض و مشکلات جانبی مختلفی همراه باشد. برخی از عوارض جانبی معمول شامل موارد زیر می‌باشند:

  • درد و ناراحتی: پس از جراحی، ممکن است درد و ناراحتی در ناحیه سینه و اطراف آن وجود داشته باشد که معمولاً با مصرف داروهای ضد درد کنترل می‌شود.
  • تورم و ورم: تورم و ورم در ناحیه سینه و اطراف آن نیز از عوارض معمول جراحی لیفت سینه است که معمولاً در طول چند هفته پس از عمل به تدریج کاهش می‌یابد.
  • خونریزی: خونریزی پس از جراحی ممکن است به‌ویژه در اولین روزهای پس از جراحی اتفاق بیفتد. در صورتی که خونریزی ناشی از مشکلات جدی باشد، نیاز به مداخله پزشکی فوری دارد.
  • عفونت: عفونت در محل جراحی نیز ممکن است رخ دهد، اما با استفاده از ضد‌بیوتیک‌ها و مراقبت‌های مناسب پس از جراحی می‌توان آن را کنترل کرد.
  • تغییرات شکل سینه: در برخی موارد، ممکن است شکل نهایی سینه پس از جراحی متفاوت از انتظارات باشد، اما این موضوع معمولاً با انتخاب یک جراح ماهر و درکی دقیق از نتایج ممکن است کاهش یابد.

برای کاهش خطر عوارض جانبی، مهم است که با یک جراح متخصص مشورت کنید و دستورالعمل‌های پس از جراحی را به دقت دنبال کنید.

دکتر طاهره هاشم

پاسخ

7 + پنج =

از سایت و پیج خانوم دکتر هاشم آموزه های پزشکی و سلامتی را دریابید
تماس با پزشک